Blog

JSENDRA, GUARA I OLESA LES VARIETATS QUE S’INCORPOREN A LA PROTECCIÓ DEL SEGELL DE LA DOP DEL DELTA DE L’EBRE

L’ARRÒS COMERCIALITZAT AMB EL SEGELL PROTEGIT DE LA DOP ARRÒS DEL DELTA DE L’EBRE  SEMPRE HA ESTAT BLANC EN CATEGORIA EXTRA, A PARTIR D’ARA TAMBÉ ES PODRÀ COMERCILITZAR L’INTEGRAL I L’ECOLÒGIC.

La UE aprova  la modificació del reglament de la DOP ARRÒS DEL DELTA DE L’EBRE , amb aquesta modificació s’amplien les varietats protegides amb el segell de Qualitat de la DOP ARRÒS DEL DELTA DE L’EBRE amb la incorporació de tres noves varietat: JSENDRA, GUARA, OLESA; aquestes varietats juntament a les ja protegides (Bahia, Tebre, Fonsa, Bomba Montsianell i Gleva) conformaran el perfil varietal e millor adaptabilitat a la zona humida del delta de l’Ebre. Les varietats incorporades a l’igual que les protegides fins ara, pertanyen a la subespècie japonica i mantenen totes elles un cop cuinades les característiques de l’arròs DOP Delta de l’Ebre.

El sector arrosser és altament sensible i conscient de l gran valor ecològic del Delta de l’Ebre, on l’equilibri entre la riquesa natural i la  importància socioeconòmica  ha estat i és primordial i un exemple de com un cultiu iniciat a finals del XIX ha contribuït en gran mesura a l’alt valor natural del delta de l’Ebre. Per això el sector continua treballant i estudiant per garantir varietats d’un cultiu més sostenible que respectin la tipicitat de les varietats existents i puguin adaptar-se a les especials condicions del Delta de l’Ebre

Aquestes varietats destaquen per :

  1. Ser mes resistents a infermetats, en especial a la Pyricularia per la qual cosa es redueix
  2. Ser varietats més resistents a la salinitat del sòl
  3. Ser varietats millor adaptades a sòls arenosos, en especial el GUARA
  4. Ser varietats millor preparades per les variacions produïdes pel canvi climàtic
  5. Totes elles mantenen la compatibilitat agronòmica i mediambiental amb la zona emparada, el Delta de  l’Ebre

Amb aquesta modificació del Reglament, també s’amplia l’oferta de comercialització d’arrossos, així el segell DOP Arròs del Delta de l’Ebre  a més a  més de protegir l’ARRÒS BLANC EXTRA, incorpora l’ARRÒS INTEGRAL i també l’ARRÒS ECOLÒGIC.

Amb aquesta modificació l’Arròs del Delta de l’Ebre protegit amb el segell de Qualitat DOP es converteix en un dels més competitius i amb grans ofertes en la comercialització d’arròs monovarietals.

0