Jeroni Castell

Jeroni Castell
va començar a la cuina tard, tenia trenta anys, i per casualitat. A l’obrir «Les Moles» Jeroni era el responsable de sala. Una malaltia del cuiner que tenien contractat i la impossibilitat de contractar-ne un altre de lliure, damunt de Setmana Santa, va fer que sense poder-ho pensar canviés la sala per la cuina.
Aquella experiència temporal va servir per adonar-se que la seva veritable vocació era la cuina. Al cap de poc temps, es va replantejar tot el funcionament del restaurant; Jeroni va passar definitivament a la cuina
Des d’aquell moment Jeroni va compatibilitzar el seu horari de treball i l’aprenentatge d’una professió que li apassionava, però que li era totalment desconeguda.
Les primeres nocions de cuina, les bàsiques, van ser al Taller de Cuina de Mariona Cuadrada a Reus. La impossibilitat de compaginar l’horari de les classes amb el del treball va fer que, al cap d’uns mesos, busqués una alternativa que fora en dilluns, el dia de descans setmanal del restaurant.
Així és com va fer cap a Amposta, on Mª Cinta Bayarri impartia classes de cuina per a mestresses de casa. Desprès, un seguit de llibres de cuina per llegir, assistència a monogràfics a Barcelona i curtes estades durant les vacances del restaurant, a Can Bosch, Via Veneto i Arzac, li van servir per anar fent-se una idea de què era la cuina moderna. Va decidir que aquest era el camí que volia per a «Les Moles».
Poc a poc va anar transformant la carta de «Les Moles», que havia començat amb el primer cuiner sent molt clàssica, en una carta moderna i molt posada al dia.
Li han anant arribant alguns reconeixements de guies i crítics.
Al 2010 la Guia Repsol va concedir a Les Moles 1 Sol que va ser el primer de les Terres de l’Ebre i al 2014 en rebre l’Estrella Michelin.